«Βουνά» τα σκουπίδια» στην Καλλιθέα...

«Βουνά» τα σκουπίδια» στην Καλλιθέα.«Γυμνούς» και παντελώς απροστάτευτους έχει αφήσει ο Κάρναβος τους εργαζομένους

« Όμηρος» της κοινωνικής αναλγησίας και αδιαφορίας που επιδεικνύει η Διοίκηση Κάρναβου απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου Καλλιθέας , είναι η πόλη , με τα σκουπίδια να την « πνίγουν».

Δυο χρόνια και εν μέσω της πανδημία του κορωνοιού , η Δημοτική Αρχή Κάρναβου , έχει αφήσεις παντελώς « γυμνούς» και απροστάτευτους σ΄ότι αφορά τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την υγεία τους , εκατοντάδες υπαλλήλους του δήμου , που εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής ακι υψηλότατους κινδύνου , όπως η καθαριότητα κά.

Μπροστά στην ανάλγητη αυτή στάση της διοίκησης Κάρναβου και παρά τα αλλεπάλληλα μέχρι τώρα διαβήματα του Σωματείου , οι εργαζόμενοι έχουν καταφύγει στο ύστατο μέσο που διαθέτουν για τη διασφάλιση της αυτοπροστασίας τους , στην αποχή από την εργασίας τους , μέχρι ότου «δεήσει» να πράξει ο κ. Κάρναβος ,αυτά που πρέπει.

Πραγματικός καταπέλτης για όλα αυτά κατά του κ. Κάρναβου , ο οποίος είναι και μέλος της “γαλάζιας”ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , η οποία και στο θέμα αυτό αλλά και σ΄άλλες προηγούμενες περιπτώσεις με την στάση της, του δίνει ουσιαστικά πλήρη πολιτική κάλυψη , είναι η ανακοίνωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας , που αναφέρει τα εξής :

« Την ώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει φροντίσει να χορηγήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους εργαζομένους. Για τα έτη 2020, 2021 ο Δήμος Καλλιθέας δεν προέβη καν σε διεξαγωγή διαγωνισμού για την προμήθεια των Μ.Α.Π. Παρά τις πιέσεις μας προς τη διοίκηση του Δήμου από τις αρχές του 2020 για να προχωρήσουν οι αναγκαίες διαδικασίες για την προμήθεια και τη χορήγηση των Μ.Α.Π. τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι σε όλους τους κινδύνους.

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο αίθριο χώρο του Δημαρχείου, αποφασίσθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων λόγω της μη χορήγησης των Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους, οι οποίες είχαν ανασταλεί τον Ιούλιο του 2021 λόγω της προφορικής συμφωνίας και δέσμευσής του Δημάρχου, για την αποτίμηση και πληρωμή όσων ΜΑΠ δεν είχαν χορηγηθεί τα προηγούμενα έτη και την άμεση προμήθεια και χορήγηση των αντίστοιχων κατά το τρέχων έτος. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι απέχουν από εργασίες που για την τέλεσή τους απαιτούνται Μ.Α.Π. όπως εκ του νόμου προβλέπεται, από σήμερα και έως την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Μ.Α.Π. για την υγεία και την προστασία της ζωής μας κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών της Καλλιθέας για τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις κινητοποιήσεις μας και τη συμπαράσταση τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας! Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των ζητημάτων που τους απασχολεί στην καθημερινότητά τους! Παρά την τεράστια υποστελέχωση ανθρώπινου δυναμικού όλων των υπηρεσιών του Δήμου!».

ΠΗΓΗ




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη