Να χορηγηθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους/ες του Δήμου – Επιστολή προς Δήμαρχο Καλλιθέας

 


Για άλλη μια φορά η Καλλιθέα είναι γεμάτη από σκουπίδια. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας στις υπηρεσίας καθαριότητας, πρασίνου κλπ απέχουν από την εργασία τους, επειδή δεν τους έχουν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το 2020 και το 2021.

Λέγοντας Μέσα Ατομικής Προστασίας εννοούμε προστατευτικά άρβυλα, ειδικό ρουχισμό, γάντια, μάσκες και άλλα. Υλικά απαραίτητα για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας, ακόμα και της ζωής των εργαζομένων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος είχε δεσμευτεί προσωπικά για την αποζημίωση – σε χρήμα – των εργαζομένων για τα ΜΑΠ που δεν τους χορηγήθηκαν το 2020, καθώς και την άμεση επίλυση του θέματος των ΜΑΠ του 2021. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι/ες να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και η πόλη μας να υφίσταται τις συνέπειες αυτής της απαράδεκτης πολιτικής της δημοτικής αρχής του κ. Κάρναβου.

Θυμίζουμε ότι το ποσό για τα ΜΑΠ το έχουμε ήδη πληρώσει, εμείς οι δημότες και οι καταστηματάρχες, μέσω των Δημοτικών Τελών. Με αυτό τον τρόπο, με το να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, δημιουργούν τα πλεονάσματα των 4.5 εκατομμυρίων Ευρώ; Αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων, για την υγεία των κατοίκων, για την εικόνα της πόλης;

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” θεωρούμε αδιανόητο να καλούνται οι εργαζόμενοι να εργαστούν χωρίς τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Δεχόμαστε δε την χρηματική αποζημίωση μόνο ως εξαίρεση, καθώς η υγεία και η ζωή δεν αποτιμούνται σε χρήμα.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας και απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή στους δικαιούχους του ποσού που αντιστοιχεί στα μη χορηγηθέντα ΜΑΠ του 2020. Το ίδιο και για την ποσότητα γάλατος που δεν έχει χορηγηθεί.
  • Την άμεση χορήγηση των ΜΑΠ του 2021, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να εργαστούν με ασφάλεια. Την έγκαιρη φροντίδα για τα ΜΑΠ του 2022.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου για τους εργαζόμενους/ες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μόνο έτσι θα αποκτήσει ο Δήμος μας έμπειρο και επαρκές προσωπικό, απαραίτητη προϋπόθεση για ασφαλή εργασία και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καλλιθέας και τις Δημοτικές Παρατάξεις απέστειλε η «Μια Πόλη στο Δρόμο«, απαιτώντας την άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Δήμου μας.

Προς
Δήμαρχο Καλλιθέας
κ. Δημήτρη Κάρναβο

Κύριε Δήμαρχε,

Για άλλη μια φορά η Καλλιθέα είναι γεμάτη από σκουπίδια. Αιτία, η απόφαση των εργαζομένων στις υπηρεσίας καθαριότητας, πρασίνου κλπ του Δήμου μας να απέχουν από την εργασία τους, μέχρις ότου τους χορηγηθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου είχατε δεσμευτεί προσωπικά για την αποζημίωση – σε χρήμα – των εργαζομένων για τα ΜΑΠ του 2020 που δεν χορηγήθηκαν, καθώς και την άμεση επίλυση του θέματος των ΜΑΠ του 2021.

Δυστυχώς, μέχρι αυτή τη στιγμή το ζήτημα εκκρεμεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι/ες να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και η πόλη μας να υφίσταται τις συνέπειες αυτής της απαράδεκτης πολιτικής σας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό που αντιστοιχεί στα ΜΑΠ το έχετε ήδη εισπράξει από τους δημότες, μέσω των Δημοτικών Τελών. Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων λόγω μη ύπαρξης Μέσων Ατομικής Προστασίας, καθώς και η υγεία των κατοίκων λόγω της συσσώρευσης των απορριμάτων.

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο”, στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαμε καταστήσει σαφές ότι θεωρούμε αδιανόητο να καλούνται οι εργαζόμενοι να εργαστούν χωρίς τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Όπως και ότι θεωρούμε την αποζημίωση σε χρήμα μόνο ως μία εξαίρεση, καθώς η υγεία και η ζωή των εργαζομένων δεν αποτιμούνται σε χρήμα.

Γι’ αυτό ζητάμε από την Διοίκηση:

  • Την άμεση καταβολή στους εργαζομένους του ποσού που αντιστοιχεί στα μη χορηγηθέντα ΜΑΠ του 2020.
  • Την άμεση χορήγηση των ΜΑΠ του 2021, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με ασφάλεια στην εργασία τους.
  • Την έγκαιρη φροντίδα για τα ΜΑΠ του 2022, ώστε να μην έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα σε λίγο καιρό.
  • Την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά.

Με εκτίμηση,
Νίκος Ξεντές
Δημοτικός Σύμβουλος της “Μια Πόλη στο Δρόμο

Κοινοποίηση:

  • κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
  • κ. Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
  • κ.κ. Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Προοπτική Ζωής”, “Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας” και “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας
  • Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη