“Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη”: Χιλιάδες πολίτες έκαναν βόλτα στην Εσπλανάδα του Δήμου Καλλιθέας

 
Η δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας “Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη” από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, έκανε στάση την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στην Εσπλανάδα του Δήμου Καλλιθέας, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Χιλιάδες πολίτες από όλη την Αττική συμμετείχαν στη δράση, ενώ περισσότερα από 250 παιδιά απέκτησαν το πρώτο τους δίπλωμα – το Δίπλωμα Ποδηλάτου!

Το πρόγραμμα “Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη Πόλη”, έχει ταξιδέψει ήδη σε 11 πόλεις, προωθώντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη χρήση του ποδηλάτου για κοντινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, αλλά και για άθληση και ψυχαγωγία. Στόχοι της πρωτοβουλίας είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδήλατο, να λυθούν απλές, καθημερινές απορίες σχετικά με την επιλογή ποδηλάτου, την ασφάλεια στις πόλεις, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς το ποδήλατο, ως το πιο φιλικό μέσο μετακίνησης!

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να φτιάξουμε πόλεις για τους ανθρώπους, πόλεις για να “ζούμε” και όχι απλά να “κατοικούμε”. Πόλεις με ποδήλατα! Αυτό το μήνυμα στέλνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τα My market, ταξιδεύοντας από τον Ιούνιο σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να δούμε τις πόλεις μας και το περιβάλλον αλλιώς”.

Ο Δημήτρης Κάρναβος, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας καλωσόρισε την πρωτοβουλία στην πόλη του και δήλωσε: “Μία πόλη είναι όμορφη όταν κυκλοφορούν πολλά ποδήλατα τα οποία δίνουν στους πολίτες ευεξία αλλά και τη δυνατότητα να δουν την πόλη αλλιώς”.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη