Σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργούν στην Αττική λόγω του lockdown

 
Σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργούν στην Αττική λόγω του lockdown

Ποιες ώρες θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ στην Αττική, καθ' όλη τη διάρκεια του αυστηρότερου lockdown που θα ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου

Την επιβολή ακόμα αυστηρότερου lockdown στην Αττική ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου. Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ανάγκη περιορισμού των κρουσμάτων κορονοϊού στο λεκανοπέδιο ανάγκασαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους να αποφασίσουν αυστηρότερα μέτρα από 11 έως 28 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών, κλείνουν για περισσότερο από 2 εβδομάδες όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ωστόσο, ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ με αυστηρούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν:

έως τις 20:00 τις καθημερινές, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική ξεκινά στις 21:00

έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα, καθώς η  απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική ξεκινά στις 18:00

Παράλληλα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές και να περιοριστεί ο περιορισμός στα σούπερ μάρκετ, ανοιχτές θα είναι τα Σαββατοκύριακα οι λαϊκές αγορές, με το 50% της δυναμικότητάς τους. Φυσικά οι αγορές στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές θα γίνονται με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ποια προϊόντα δεν πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η πώληση παιχνιδιών, υποδημάτων, ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών. Αντίθετα, κανονικά πωλούνται κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη