Παναθηναϊκός: Συμφωνία ΠΑΕ - Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό


 Παναθηναϊκός: Συμφωνία ΠΑΕ - Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ερασιτέχνης συμφώνησαν στους όρους για το πρότζεκτ του Βοτανικού και πλέον εκκρεμεί η καθοριστική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη

Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά το μείζον ζήτημα της κατασκευής νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Αθλητικό Ομιλο στον Βοτανικό. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για τη μεταξύ τους διμερή σύμβαση και οι επίσημες ανακοινώσεις για την επίτευξη της κομβικής για το σύλλογο αλλά και το συνολικό εγχείρημα, συμφωνίας, αναμένονται άμεσα.

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι ο Ερασιτέχνης εξασφάλισε ετήσια έσοδα μαμούθ, καθώς σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς θα βάζει κάθε χρόνο στο ταμείο του ποσό της τάξεως των 2,5-3 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία θα είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο ερασιτεχνικό σύλλογο στη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μελλοντικά μπάτζετ, τη στελέχωση αλλά και την ανάπτυξη όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, από τη μέρα που θα εγκατασταθούν στον Βοτανικό η ποδοσφαιρική ομάδα και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, η πράσινη ΠΑΕ θα πληρώνει ως ενοίκιο στον Ερασιτέχνη για τη χρήση του γηπέδου το ποσό των 500 χιλ. ευρώ το χρόνο.

Ταυτόχρονα, από κάθε εισιτήριο διαρκείας που θα πουλάει η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης θα λαμβάνει το ποσό των 50 ευρώ ενόσω προβλέπεται και η υποχρεωτική «κάρτα φιλάθλου» αντί 10 ευρώ για κάθε εισιτήριο, εκτός φυσικά των διαρκείας.

Η «κάρτα φιλάθλου» θα είναι υποχρεωτική για κάθε φίλο του Παναθηναϊκού που θα πηγαίνει στο γήπεδο για την ποδοσφαιρική ομάδα. Και θα πληρώνει μόνο μία φορά το χρόνο, εφάπαξ, το ποσό των δέκα ευρώ, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο, δίκην συνδρομής στον Ερασιτέχνη, την «κάρτα φιλάθλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της διμερής σύμβασης με την ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προβλέπεται να μην πληρώνει ούτε ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στον Βοτανικό και θα του παραχωρηθούν δωρεάν.

Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι βρέθηκε οριστικά η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την ΠΑΕ ειδικότερα να κάνει το βήμα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας μετά από δύο μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, οι οποίες έφτασαν σε σημείο απόλυτης ρήξης και «παγώματος» των επαφών και του διαύλου επικοινωνίας τον περασμένο Ιανουάριο. 

Πλέον, μετά και τις νεότερες εξελίξεις, την πλήρη συμφωνία και την επικείμενη υπογραφή των όρων της διμερής σύμβασης του Ερασιτέχνη με ΠΑΕ Παναθηναϊκός (που ήταν και το μεγαλύτερο αγκάθι μέχρι τώρα, μια και η διμερής σύμβαση της ΠΑΕ με τον Δήμο Αθηναίων έχει ήδη δρομολογηθεί) απομένει ένα ακόμη βήμα για να μπει σε φάση υλοποίησης το πρότζεκτ. Κι αυτό είναι η επικύρωση των διμερών συμβάσεων του Ερασιτέχνη από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, δηλαδή από τα μέλη του, με πλειοψηφία. 

Η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον δύο μήνες από σήμερα, αφενός λόγω των lockdown στη χώρα που δυσχεραίνουν τη διαδικασία και αφετέρου διότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την πλήρη ενημέρωση όλων των μελών του Ερασιτέχνη, προκειμένου να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια επί του θέματος.


Πηγή: SDNA

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη