Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού

 
Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων και εν μέσω του κλοιού της «Μήδειας», το ελληνικό «El Clasicο», βρήκε μεγάλο νικητή με 2-1 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κέρασε τον «αιώνιο» αντίπαλο του Ολυμπιακό, το πικρό ποτήρι της ήττας. Μια ήττα που ήταν η πρώτη φετινή για τους «ερυθρόλευκους» και μια νίκη που ανέβασε τον Παναθηναϊκό έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας δυο βαθμούς πίσω από τον Άρη, δίνοντας του τεράστιο κίνητρο ενόψει της συνέχειας και τονώνοντας του το γόητρο.

Οι «πράσινοι» είναι φανερό πως από την αρχή της χρονιάς, έχουν βρει ταυτότητα σαν ομάδα, παραμένοντας για ένατο σερί ματς αήττητοι. Το «σπάσιμο» του αήττητου των πρωταθλητών ήταν απόρροια της τακτικής και του πλάνου που τήρησαν πιστά οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι καθ΄όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός ίσως και να πλήρωσε τις επιλογές του Μαρτίνς  ο οποίος θα δεχτεί κριτική καθώς επέλεξε να κάνει διαχείριση ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Αιντχόφεν για το Europa League «χάνοντας» ένα ημίχρονο. Αντί του Ελ Αραμπί, στην κορυφή της επίθεσης, ο Πορτογάλος τεχνικός -που έχασε και ο ίδιος το αήττητο που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό- ξεκίνησε τον Χασάν, στο κέντρο της άμυνας αντί του Μπα τον Παπασταθόπουλο ενώ ο Τιάγκο Σίλβα πήρε θέση στα χαφ αντί του Εμβιλά ο οποίος έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω τραυματισμού.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν το γρήγορο προβάδισμα με την σκαστή κεφαλιά του Μαουρίτσιο στο 6΄ μετά την εξαιρετική σέντρα του Σανκαρέ. Ένα λεπτό νωρίτερα, είχαν προειδοποιήσει με το πλασέ του Ενγκμπακοτό που πέρασε μόλις άουτ. Μετά το γκολ οι παίκτες του Μπόλονι έδωσαν χώρους στον αντίπαλο τους και με καλούς αμυντικούς προσανατολισμούς έκλεισαν τους διαδρόμους επιδιώκοντας να χτυπήσουν στην «κόντρα».

Η πρώτη και καλύτερη επίσκεψη του Ολυμπιακού στα αντίπαλα καρέ, στο πρώτο 45λεπτο, έγινε στο 19΄, με τον Βρουσάι να μην τελειώνει την πάσα που δέχτηκε από τον Μπουχαλάκη.

Η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου θορύβησε τον Μαρτίνς ο οποίος αρχικά με την αλλαγή του Βαλμπουενά και εν συνεχεία με αυτές των Ελ Αραμπί και Μπα επεδίωξε να πιέσει περισσότερο. Στο 64΄με τον Χασάν και στο 70΄με τον Ελ Αραμπί οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ στο 73΄, όταν σε φάουλ του Χουάνκαρ, ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά, ο Σα έκανε ασταθή επέμβαση και ο Σανκαρέ από κοντά έκανε το 2-0.

Στο 83΄ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 με κοντινή κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ύστερα από φάση διαρκείας ενώ στο 89΄ο Διούδης έκανε εκπληκτική επέμβαση με το πόδι σε τετ α τετ με τον Μασούρα αποσοβώντας την ισοφάριση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70΄Νιάς), Μαουρίτσιο, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (77΄Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Καμπετσής (66΄Καρλίτος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος (56΄Μπα), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76΄Μασούρας), Σίλβα, Βρουσάι (46΄Βαλμπουενά), Φουρτούνης (56΄Ελ Αραμπί), Χασάν (77΄Κάιπερς).


Το «Αλκαζάρ» από νωρίς το πρωί της Κυριακής καλύφθηκε από 15 εκατοστά χιόνι και η αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ αναβλήθηκε, μετά την επιθεώρηση του γηπέδου από τον διαιτητή Στάθη Γκορτσίλα. Οι «βυσσινί» εγγυήθηκαν πως αύριο θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος και με βάση και τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, οι δύο ομάδες θα πρέπει την ίδια ώρα (17.15) να παραταχθούν για την σέντρα. Πάντως με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις αλλά και τις δηλώσεις του υπεύθυνου του γηπέδου, το εγχείρημα θα είναι δύσκολο. Από την πλευρά της η ΑΕΚ μέσω του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλη Δημητριάδη, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ενήργησε έγκαιρα ώστε να καθαριστεί το γήπεδο σήμερα πριν την έναρξη του ματς και πως εγγυάται πως θα το πράξει αύριο.

Σε αντίθεση με την Λάρισα, ο Αρης έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το ματς με τον Παναιτωλικό διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που και αυτό ήταν καλυμμένο από χιόνι. Ωστόσο οι «κίτρινοι»… κόλλησαν στην μαχητικότητα των Αγρινιωτών και στις επεμβάσεις του Κνετ, μένοντας στο 0-0. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή του 21΄με τον Μπερτόγλιο και την απόκρουση του Αυστριακού τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 7΄με τον Γκάμα ωστόσο μετά και τον έλεγχο από το VAR, ο σκόρερ σημειώθηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ο Κνετ ήταν ο πρωταγωνιστής και στο 61΄στην κεφαλιά του Μπρούνο την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ο Βόλος έφυγε με μια σπουδαία νίκη (2-1) επί του ΟΦΗ εκμεταλλευόμενος το κάκιστο ξεκίνημα των Κρητικών που γνώρισαν την έκτη διαδοχική ήττα τους αλλά και τις πολλές απουσίες τους. Μόλις στο 3΄ο Περέα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ενώ ο Δουβίκας στο 21΄ με ωραίο σουτ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Μετά το μισάωρο οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και στο 32΄ είχαν δοκάρι σε πλασέ του Γιαννούλη, κάτι που συνέβη και στο 51΄σε σουτ του Στάικου. Στο 62΄ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με το τέρμα που πέτυχε ο Καστάνιος αλλά παρά την πίεση που άσκησαν, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.   

Σήμερα στο Περιστέρι (λόγω των χιονισμένων «Ζωσιμάδων»), ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να αναζητά τη νίκη που θα του επιτρέψει να πιάσει τον Αρη στην 2η θέση.   

Το Σάββατο στην Τρίπολη, το σερί των έξι νικών του Αστέρα σταμάτησε αφού η Λαμία άντεξε στην πίεση αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία, διευρύνοντας το δικό της σερί, στα πέντε ματς χωρίς ήττα.  

Οι γηπεδούχοι που είχαν μεγαλύτερη φάση το δοκάρι στην κεφαλιά του Μπαράλες στο 24΄και ακυρωθέν γκολ του Φερνάντεθ δυο λεπτά αργότερα κατόπιν υποδείξεως του VAR, παρέμειναν στην 6η θέση, έχοντας δέκα βαθμούς διαφορά από τον έβδομο Βόλο και μεγαλώνοντας την απόσταση τους από τον Ατρόμητο, που γνώρισε την ήττα από τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη με 2-1.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που σημείωσε μόλις την δεύτερη φετινή νίκη της στην Ριζούπολη, ήταν πιο αποτελεσματική από τον αντίπαλο της και προηγήθηκε με τον Μπεντινέλι στο 42΄. Κόντρα στην ροή του ματς, ο Ντάουντα με εξαιρετική κίνηση και εκτέλεση στην περιοχή, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Παράσχου ενώ για το Ατρόμητο μείωσε στο 90΄ο Μαυρομμάτης.

22η αγωνιστική – αποτελέσματα

  • Αστέρας Τρ. – Λαμία 0-0
  • Απόλλων Σμ. – Ατρόμητος 2-1
  • Αρης-Παναιτωλικός 0-0
  • ΑΕΛ – ΑΕΚ (15/2-17.15)
  • ΟΦΗ – Βόλος 1-2
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1
  • ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (15/2-17.15)

 Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 22 55:10 57
  2. Άρης 22 27:13 43
  3. Παναθηναϊκός 22 27:15 41
  4. ΠΑΟΚ 21 39:20 40
  5. ΑΕΚ 21 32:23 40
  6. Αστέρας Τρ. 22 22:20 37
  7. Βόλος 22 22:29 27
  8. Ατρόμητος 22 22:30 25
  9. Απόλλων Σμύρνης 21 23:29 22
  10. ΠΑΣ Γιάννινα 21 20:24 21
  11. ΟΦΗ 22 19:36 19
  12. Παναιτωλικός 22 11:30 14
  13. Λαμία 19 10:30 12
  14. ΑΕΛ 19 9:29 9

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

20/2

  • Ατρόμητος – ΑΕΛ  (17.15)
  • ΑΕΚ – Αστέρας Τριπ. (19.30)

21/2

  • Βόλος – Απόλλων Σμ. (15.00)
  • ΠΑΟΚ – Λαμία (15.00)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (17.15)
  • Ολυμπιακός – Αρης (19.30)

22/2

  • Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (19.30)


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη