Προσωρινό λουκέτο στο ξενοδοχείο με το «αιωρούμενο» μπαλκόνι


Κλιμάκιο του υπ. Τουρισμού έκανε αυτοψία στο ξενοδοχείο. Προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον.

Το μπαλκόνι που έχει αποκολληθεί από ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος της Νέας Σμύρνης, παραμένει στη θέση του: δηλαδή κρεμασμένο, παρά το ότι και διανύουμε ήδη τη τρίτη ημέρα από τότε που αποκολλήθηκε.

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει κορδέλες για να εμποδίζει τον κόσμο να διέρχεται από το σημείο, όμως ακόμη  δεν έχει γίνει κάτι,  προκειμένου να απομακρυνθεί, το αιωρούμενο μπαλκόνι, που στηρίζεται σε μερικά σίδερα.

Στο ξενοδοχείο «Hellinis», από το οποίο αποκολλήθηκε το μπαλκόνι, επιβλήθηκε προσωρινό λουκέτο, μετά από αυτοψία κλιμακίου του υπουργείου Τουρισμού στο κτίριο.

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου

Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ: Αποφασίστηκε «η προσωρινή διακοπή» λειτουργίας του ξενοδοχείου επί της Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εν συνεχεία, η αρμόδια τουριστική αστυνομία ανέλαβε την άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και προέβη στην εκκένωση του ξενοδοχείου.


Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, το αρμόδιο κλιμάκιο της ΠΥΤ Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού διενεργεί περαιτέρω ελέγχους για το αποτέλεσμα των οποίων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.


https://www.tanea.gr/Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη