Το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας φωτίζεται μπλε για την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι»

 

Το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας φωτίζεται μπλε για την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι» 

Ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας, διοργανώνει  σειρά δράσεων και ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και τη βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1. 

Ο φετινός Νοέμβριος, μήνας ευαισθητοποίησης για το διαβήτη, είναι ιδιαίτερος, καθώς συμπληρώνονται 100 έτη από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και έχει αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του διαβήτη. Η ΠΕΑΝΔ, θέλοντας να τον τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο, αλλά και να κάνει πράξη το στόχο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη για ανεμπόδιστη πρόσβαση στη φροντίδα, ξεκινάει την εκστρατεία της με στόχο την αφύπνιση του κοινού στην αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το διαβήτη και τις επιπτώσεις του στην υγεία.

Η έναρξη της καμπάνιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) «Ζω τη ζωή μ΄ ένα τραγούδι», μιας καμπάνιας με σημαντικό σκοπό, κηρύσσεται από το Δήμο Αθηναίων. Την Κυριακή 14/11, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 18:00, και στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας θα φωτισθεί με ένα υπέροχο μπλε χρώμα. Για την αποφυγή συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας, η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα μεταδοθεί από τα social media της ΠΕΑΝΔ και του Δήμου Αθηναίων, που έχει θέσει την καμπάνια υπό την αιγίδα του.
Η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα συνοδευτεί από τη μετάδοση μηνυμάτων που θα απευθύνουν η Πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ. Σοφία Μανέα, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων κ. Μανόλης Καλαμπόκας και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και μνημείων την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με το μπλε χρώμα του συμβόλου της νόσου είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, καθώς προσελκύει την προσοχή και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για το διαβήτη. 

Στο πλαίσιο έναρξης της καμπάνιας, συνεργάτες της Π.Ε.Α.Ν.Δ, παιδίατροι – παιδοδιαβητολόγοι εξειδικευμένοι στο Διαβήτη Τύπου 1, θα επισκέπτονται σε σταθερή μηνιαία βάση τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων με σκοπό να εξετάζουν δωρεάν, μετά από παραπομπή των παιδιάτρων, περιστατικά για τα οποία υπάρχει υποψία διαβήτη ή τα νεοδιαγνωσμένα παιδιά που χρειάζονται παρακολούθηση.

Επιπλέον, στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα, θα διατίθενται ενημερωτικά έντυπα της Π.Ε.Α.Ν.Δ  για τους γονείς, με χρήσιμες πληροφορίες για το Διαβήτη Τύπου 1, ενώ στις οθόνες που βρίσκονται στις αίθουσες αναμονής τους θα πραγματοποιείται προβολή ενημερωτικού spot.

Η συνεργασία έρχεται να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη των κατοίκων του Δήμου της Αθήνας, και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για μία νόσο με ανησυχητικά αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης παγκοσμίως, η οποία μάλιστα προσβάλλει κατά κύριο λόγο το πιο πολύτιμο μέρος της κοινωνίας μας, τα παιδιά και τους νέους.

Στις 29 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων θα φιλοξενήσει στο Σεράφειο Κολυμβητήριο Συνέντευξη Τύπου της Π.Ε.Α.Ν.Δ, όπου σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας, την Panik Records, θα παρουσιαστεί ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στα άτομα με ΣΔτ1 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αθηναίων, καθώς και την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, (ΕΔΕ), η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα μας, που αγκάλιασαν την καμπάνια μας θέτοντάς την υπό την αιγίδα τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς Coffee Berry, Novo Nordisk Hellas και τον υποστηρικτή: BIOAXIS Healthcare.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη