Κοροναϊός – Ανατροπή με τα SMS στους ανεμβολίαστους – Τι συνέβη;


Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια καμπάνια ενημέρωσης μέσω της αποστολής SMS σε ανεμβολίαστους για τη σημασία του εμβολιασμού σε περιοχές που οι εμβολιασμοί είναι κάτω από 50%

Δεν θα ξεκινήσει τελικά αύριο, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, η αποστολή μηνυμάτων σε 450.000 ανεμβολίαστους, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το μέτρο ενδέχεται να αρχίσει εντός της προσεχούς εβδομάδας και όχι στην αρχή της.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια καμπάνια ενημέρωσης μέσω της αποστολής SMS σε ανεμβολίαστους για τη σημασία του εμβολιασμού σε περιοχές που οι εμβολιασμοί είναι κάτω από 50%.

Τα μηνύματα θα αποστέλλονται καθημερινά και θα διαφέρουν κάθε μέρα, ενώ τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών οποίων παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Στα μηνύματα θα αναφέρονται στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών, για τους διασωληνωμένους, για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι και γενικά οτιδήποτε μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

«Θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα»

Τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο μέτρο των SMS προς ανεμβολίαστους εκφράζει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μόσιαλος, τόνισε πως διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο καθώς εκτιμά ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Λείπει το SMS από τους ανεμβολίαστους; Τόσο καιρό με τον βομβαρδισμό από καμπάνιες ενημέρωσης, δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν; Όποιος την είχε, θα πρέπει να αναθεωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, αλλά απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό.

«Να δούμε τι δεν πήγε καλά με τους εμβολιασμούς στη βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στη χώρα μας. Δεν έχουμε πετύχει ικανοποιητικά ποσοστά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη