Παρέλαση... σκουπιδιών στην Καλλιθέα

Οξύνεται το πρόβλημα με την μη αποκομιδή των απορριμμάτων στην Καλλιθέα, καθώς η πόλη είναι πλέον γεμάτη σκουπίδια. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίας καθαριότητας, πρασίνου κλπ. του Δήμου  Καλλιθέας απέχουν της εργασία τους, διότι δεν τους έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της σωματικής ακεραιότητάς τους και προβλεπόμενα από τον νόμο Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) (προστατευτικά άρβυλα, ειδικό ρουχισμό, γάντια, μάσκες κλπ) για το 2020 και το 2021. 

Ωστόσο, ήδη "τρέχει" Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός, με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» από τον Δήμο Καλλιθέας και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 03/ 11/ 2021 και ώρα 15:00 μ.μ. 

Ελπίζουμε όμως έως τότε να έχει διευθετηθεί το ζήτημα, ώστε άμεσα να απομακρυνθούν τα ανθυγιεινά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, απορρίμματα.

Η δήλωση του Δημάρχου: 

"Σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει  στην πόλη μας η λευκή απεργία των εργαζομένων, διευκρινίζουμε τα εξής: 

Η διοίκηση του Δήμου εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος σε ό,τι αφορά στα αιτήματα των εργαζομένων. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι  είμαστε όλοι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος και των δημοτών οι οποίοι πληρώνουν τέλη και απαιτούν δικαίως  να λαμβάνουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες".





Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη