Η Καλλιθέα πρώτη σε κλήσεις για άντληση υδάτων - Πώς εξηγείται

 
Στην Καλλιθέα καταγράφτηκαν οι περισσότερες πλημμύρες υπογείων και ισογείων από την κακοκαιρία 

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες είχε κατακλυστεί χθες Πέμπτη από κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική.

Μία ωστόσο περιοχή ήταν αυτή που αντιμετώπισε -με διαφορά από τις υπόλοιπες- τα περισσότερα προβλήματα. Και αυτή η περιοχή είναι η Καλλιθέα. Εκεί καταγράφηκαν οι περισσότερες πλημμύρες υπογείων και ισογείων σε όλη την Αττική. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις κλήσεις που έλαβε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων.

Όπως λένε στο newsbomb αρμόδιες πηγές, η Πυροσβεστική έλαβε μέσα σε διάστημα 24 ωρών συνολικά 70 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή της Καλλιθέας, την ώρα που ο μέσος όρος στις υπόλοιπες περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα ήταν οι 15-20 κλήσεις. Ενδεικτικό είναι ότι, παρότι η βροχή έχει σταματήσει, η άντληση υδάτων συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα σε περίπου 15 περιστατικά.

Στελέχη της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι «το σφυροκόπημα της Καλλιθέας οφείλεται στη συσσώρευση υδάτων στον Κηφισό και στον Ιλισό». Στους δύο ποταμούς που «φούσκωσαν» κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Το πρόβλημα στην Καλλιθέα δημιουργήθηκε από τις εκβολές που πλημμύρισαν. Σημειώνεται ότι ο Ιλισός είναι μπαζωμένος στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπάρχουν και σωλήνες όμβριων υδάτων.

Συνολικά χθες Πέμπτη η Πυροσβεστική έλαβε 779 κλήσεις στην Αττική, εκ των οποίων οι 668 αφορούσαν σε άντληση υδάτων. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 95% των κλήσεων αφορούσαν στο λεκανοπέδιο και μόλις το 5% περιοχές πέριξ αυτού. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η κακοκαιρία δεν έπληξε την πολύπαθη Μάνδρα.

Πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι σήμερα Παρασκευή οι κλήσεις για άντληση υδάτων είναι ελάχιστες σε σχέση με χθες Πέμπτη στην Αττική. Η εικόνα που έχουν στην Πυροσβεστική από την ΕΜΥ είναι ότι η σφοδρή κακοκαιρία έχει ήδη αρχίσει να «αποχαιρετά» το λεκανοπέδιο.

newsbomb.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη