Γ. Πατούλης: «Η πρόληψη πρέπει να γίνει καθημερινότητα και να μπει στη ζωή όλων των πολιτών»

 

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλη στον Δήμο Δάφνης- Υμηττού με αφορμή τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος για την Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο της Περιφέρειας και του ΕΔΔΥΠΠΥ


Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκε δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ιατρό ακτινολόγο, συνεργάτιδα του ΚΕΠ Υγείας κα Μαρία Παλιατσέα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αθ. Μπινίσκος.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες αλλά και τους ιατρούς και νοσηλευτές που στελεχώνουν το ΚΕΠ Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχουν αλλά και για τυχόν ανάγκες που έχουν.

Σε δηλώσεις του και αφού συνεχάρη το Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού για την προσπάθεια την οποία κάνει μαζί με τους συνεργάτες του προκειμένου να συμβάλλουν στη ενίσχυση της πρόληψης υγείας στους πολίτες μέσω των ΚΕΠ υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στον δήμο Δάφνης Υμηττού στο πλαίσιο της προσπάθειας την οποία έχουμε ξεκινήσει ως ΚΕΠ Υγείας, ως διαδημοτικό δίκτυο υγείας της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της πρόληψης, του προσυμπτωματικού ελέγχου, γιατί αυτά είναι που σώζουν ζωές. Η πρόληψη πρέπει να γίνει καθημερινότητα, να μπει στη ζωή όλων των πολιτών και η  Περιφέρεια Αττικής θα έχει κεντρικό ρόλο σ΄αυτή την προσπάθεια.  Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι από την επίσκεψή μου εδώ στις δομές υγείας του δήμου Δάφνης Υμηττού διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα έμψυχο δυναμικό αξιόλογο και ο Δήμαρχος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους φιλοξενίας όλων των υγειονομικών δομών όπου, και μέσα από την δική μας προσπάθεια ήδη ένας σημαντικός αριθμός δημοτών ήρθε για να εξεταστεί στο ζήτημα που αφορά την διεύρυνση της αορτής. Θα ήθελα εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού κ. Αθανάσιο Μπινίσκο, στο επιτελείο του, αλλά θα μου επιτρέψετε και στην αξιόλογη γιατρό την ακτινοδιαγνώστη, την κυρία Μαρία Παλιατσέα. Καθώς επίσης και στο προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας και του διαδημοτικού δικτύου και ιδιαίτερα προφανώς την κα Κιλού, η οποία είναι και υπεύθυνη για το πιλοτικό πρόγραμμα του ΚΕΠ υγείας στο νότιο και κεντρικό τομέα. Η προσπάθεια για την προστασία της υγείας δεν ξεκινάει από τη θεραπεία της ασθένειας αλλά από τη διατήρηση της υγείας του πολίτη. Συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αν. Μπινίσκος τόνισε:

«Θα ήθελα ακόμα μία φορά να ευχαριστήσω προσωπικά τον περιφερειάρχη για αυτή τη σημαντική δράση που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια που είμαι εγώ Δήμαρχος, αλλά και πιο πριν που την είχατε ξεκινήσει εσείς. Είναι πολύ σημαντικό και για τους δημότες μας αλλά και για όλο τον κόσμο να καταλάβουν τη σημασία της πρόληψης. Πρέπει να γίνει μάθημα πλέον, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι βάσει της πρόληψης θα προλάβουμε πάρα πολλά πράγματα κι έτσι έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και με εσάς, αλλά και με τους συνεργάτες σας. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί, όλοι, όπως και οι δικοί μας άνθρωποι από εδώ κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και η κα Σκιαδοπούλου και τα κορίτσια μας όλοι μαζί. Θα σας ευχαριστήσουμε θερμά ακόμα μία φορά, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε και εσείς βέβαια να μας στηρίζετε στο βαθμό που μας στηρίζετε και ακόμα περισσότερο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Η Ιατρός-Ακτινολόγος Μαρία Παλιατσέα επισήμανε:

«Όπως είπε και ο περιφερειάρχης και με την ιδιότητα του σαν γιατρός, η πρόληψη του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς όταν το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής δεν είναι διαγνωσμένο από πριν και έχουμε ρήξη, δυστυχώς το 99,9% είναι θάνατος. Άρα καταλαβαίνουμε πως κάνουμε  μία δράση αυτή τη στιγμή πάρα πολύ καίρια για τη ζωή. Σας ευχαριστώ για την τιμή, για την εμπιστοσύνη και για την πρόσκληση».  

Στη δράση παραβρέθηκαν η κα Μαρία Αραμπατζή, στέλεχος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, η κα Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, στέλεχος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας η κα. Φ. Χατζηκωνσταντίνου, στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής, Υπεύθυνη των πιλοτικών ΚΕΠ Υγείας και η κα Αν. Κοιλού, υπεύθυνη για το πιλοτικό πρόγραμμα του ΚΕΠ υγείας στο νότιο και κεντρικό τομέα.

Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε και εσείς για τις προληπτικές εξετάσεις που ταγίζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το sitewww.kepygeias.org και δημιουργήστε το δικό σας προφίλ. 



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη