Στη δίνη του «Μπάλλου» η χώρα – Σοβαρά προβλήματα και έκτακτα μέτρα

 
Τα προβλήματα από την κακοκαιρία “Μπάλλος” παραμένουν σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων, σταδιακά από το απόγευμα. Άκαρπες έως τώρα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό 70χρονου κτηνοτρόφου στη Νότια Εύβοια, στην περιοχή Τσακαίοι του Δήμου Καρύστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κάποια κομμάτια του αυτοκινήτου του. Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες της Αθήνας και μόνον στην παλαιά παραλιακή, από το ύψος της Θησέως μέχρι λίγο πριν τον Φλοίσβο, έχει διακοπεί, λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος.Στον Κολωνό και στην Ακαδημία Πλάτωνος πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι και προκλήθηκαν ζημιές σε ισόγεια σπίτια. Συνεργεία πραγματοποιούν απάντληση υδάτων.

Κανονικά λειτουργούν οι γραμμές του μετρό, ενώ, ξεκίνησε και η λειτουργία του τραμ, με προσωρινό τερματικό σταθμό τη στάση Τροκαντερό, λόγω εργασιών απάντλησης υδάτων στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου. Προβλήματα υπάρχουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, λόγω πλημμυρισμένων δρόμων.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στον Πειραιά και το Περιστέρι και διάσπαρτες βλάβες σε όλη την Αττική.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Tεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, ανέφερε ότι πέντε υποσταθμοί παραμένουν από χθες πλημμυρισμένοι, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην ηλεκτρόδοτηση στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και στο Περιστέρι αλλά και διάσπαρτες στην Αττική, όπως στην Ελευσίνα. Χθες όπως είπε ξεπέρασαν τις 1.200 βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος, και γίνονται προσπάθειες από το τεχνικό προσωπικό να αποκαταστήσουν όλες τις βλάβες.

Πηγή: ertnews.gr



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη