Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος

 

Φωτό αρχείου

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Συνελήφθη, χθες (21-10-2021) το μεσημέρι στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος αλλοδαπός, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης διάλυσης και αποθήκευσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής, για παράβαση του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος. Συγκατηγορούμενη του ανωτέρω είναι και 38χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία αναζητείται.

Ειδικότερα κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης Β3 του έργου «Πρόληψη περιβαλλοντικού εγκλήματος με ‘’εξυπνες” επιθεωρήσεις», καθώς και του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετέβησαν μεσημβρινές ώρες της 21-10-2021, από κοινού με Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υ.Π.Ε.Ν, στη θέση Σιντριβάνι του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής και διενήργησαν έλεγχο σε δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων και συγκεκριμένα διάλυσης και αποθήκευσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής και αποβλήτων αυτών.

Κατά τον έλεγχο - αυτοψία που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η προαναφερόμενη δραστηριότητα, εκτείνεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης δέκα (10) στρεμμάτων περίπου. Στο χώρο βρέθηκαν τοποθετημένα οχήματα στο τέλος κύκλου ζωής τους, ήδη διαλυμένα οχήματα, μηχανές οχημάτων και διάφορα ανταλλακτικά τα οποία σύμφωνα με τον προσωρινά υπεύθυνο αποστέλλονται προς πώληση σε Αφρικανική χώρα.

Σε διάφορα σημεία διαπιστώθηκαν ίχνη ή κηλίδες από απόβλητα λιπαντικά έλαια, καθώς και η ύπαρξη γεμάτων δοχείων με απόβλητα λιπαντικά έλαια.

Στον εν λόγω χώρο δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη μηχανήματος απορρύπανσης και όλες οι εργασίες γινόταν επί του εδάφους. O χώρος δεν διαθέτει σύστημα διαχείρισης όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα οι σκουριές και τα μέταλλα που εκπλύνονται από τη βροχή να διοχετεύονται στο έδαφος και να προκαλείται ρύπανση.

Οι ανωτέρω διαπιστωθείσες εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο, προκαλούν ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη