Πέραμα – Τα «θολά» στοιχεία στην αιματηρή καταδίωξη – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς του 20χρονου

 
Μιάμιση μέρα μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Οι εφτά αστυνομικοί αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη όπου θα απολογηθούν, ενώ τώρα κρατούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν πάνω από 30 πυροβολισμοί σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης που πρόκειται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Μετά τα αποτελέσματα της βαλιστικής ο ανακριτής θα προσωποποιήσει το κατηγορητήριο καθώς θα υπάρξουν διαφορετικές κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Η επικοινωνία με το Κέντρο

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, υπήρξε πρόβλημα με την επικοινωνία με το Κέντρο επιχειρήσεων. Αρχικά το όχημα το εντόπισε ομάδα Δίας στη λεωφόρο Θηβών. Άρχισε να καταδιώκει το όχημα, αλλά αργότερα πήρε εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να σταματήσει καθώς κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνο για αστυνομικούς, δράστες και πολίτες να συνεχιστεί.

Είχε προηγηθεί περιστατικό καταδίωξης τον Σεπτέμβρη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δικυκλιστή, και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας είχαν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να προχωρούν σε καταδίωξη εάν δεν λάβουν την έγκριση από το Κέντρο.

Στις 21 Σεπτεμβρίου ένα μήνυμα εστάλη στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το οποίο ανέφερε :

«Με αφορμή θανατηφόρο ατύχημα μοτοσικλετιστή που έλαβε χώρα χθες στην Αθήνα μετά από καταδίωξη του από αστυνομικούς, δεν θα ενεργούνται καταδιώξεις αν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα το κέντρο Άμεσης Δράσης».

Στην περίπτωση της καταδίωξης στο Πέραμα, οι επτά αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο αργότερα στο Χαΐδάρι στη Λεωφόρο Αθηνών. Επικοινώνησαν με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ:

«Κέντρο, ομάδα ΔΙΑΣ Αιγάλεω. Είμαστε στη λεωφόρο Αθηνών εντοπίσαμε το ύποπτο λευκό το οποίο ακολουθούσε η ομάδα ΔΙΑΣ Ρέντη. Το όχημα κάνει επικίνδυνους ελιγμούς. Τρία άτομα εντός».

Κέντρο: …

«Επείγων κέντρο. Επείγων κέντρο. Ακολουθούμε το λευκό όχημα. Λαμβάνει το κέντρο;»

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA το Κέντρο δεν απάντησε στο σήμα των αστυνομικών. Μένει να απαντηθεί η σιωπή του κέντρου στις κλήσεις των ομάδων ΔΙΑΣ. Φαίνεται ότι η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ σταμάτησε την καταδίωξη, αλλά μια δεύτερη είναι αυτή που συνεχίζει να ακολουθεί το κλεμμένο όχημα. Το κέντρο φαίνεται να άκουγε κανονικά εκείνη την ώρα καθώς έδιναν εντολή για διερεύνηση άλλων περιστατικών που λάμβαναν χώρα στην περιοχή. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά είναι αυτοί που έχουν συλληφθεί.

Δεν υπήρχαν τραυματίες αστυνομικοί όπως φαίνεται από τους διαλόγους

Η σορός του 20χρονου έφερε τραύματα από τουλάχιστον τρεις σφαίρες. Πρόκειται για δύο τυφλά τραύματα και ένα διαμπερές, το οποίο φαίνεται πως ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή στον οδηγό του αυτοκινήτου.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξουν και οι διάλογοι των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί, κατά την καταδίωξη, ενημέρωναν το Κέντρο επιχειρήσεων για τα όσα συνέβαιναν.

Μετά τους πυροβολισμούς, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν για την κατάληξη, αναφέροντας πως το αυτοκίνητο παρέσυρε τις πέντε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και εκείνοι απάντησαν με πυροβολισμούς, ως άμυνα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη