Τι απαντά η ΚΕΔΕ ;Χαμός στην Καλλιθέα. Εμβολιάστηκαν αντιδήμαρχοι και υποψήφιοι του Κάρναβου και ΟΧΙ εργαζόμενοι , καταγγέλλεται

 
Σάλο έχει προκαλέσει στην Καλλιθέα η ενέργεια στελεχών της Διοίκησης Κάρναβου , όπως καταγγέλλεται , να εμβολιαστούν αντί να επιλεγούν εργαζόμενοι.

Μάλιστα , το περιστατικό αυτό , έρχεται , λίγα μόνο 24ωρα μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , όπου αντιπρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Καλλιθέας , Δημήτρης Κάρναβος.

Στη συνεδρίαση αυτή , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Δημήτρης Παπαστεργίου , απείλησε με αναστολή της λειτουργίας κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων ( ΚΕΠ , δημοτολόγιο , δημοτική αστυνομία κ.α ) αν δεν εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα και οι εργαζόμενοι αυτών των υπηρεσιών , όπως συμβαίνει με τους αστυνομικούς ή υγειονομικούς .

Γι αυτό και το σοβαρότατο αυτό ατόπημα, σύμφωνα πάντα με την παρακάτω καταγγελία που δημοσιεύουμε αυτούσια, βαραίνει την ίδια την ηγεσία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης , εξέχων μέλος της οποίας είναι ο κ. Κάρναβος.

Και οφείλει να πάρει θέση και όχι να σιωπήσει!

Η καταγγελία

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση- καταγγελία του, με τίτλο «Προηγούνται οι «Άριστοι» – Εμβολιάζονται οι «Ημέτεροι», ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Εμιρζάς, της Δημοτικής Παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ»,επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος , Κώστας Ασκούνης, καταγγέλλει τα εξής :

«Ορισμένοι έχουν βαλθεί να μην μας «κατεβάσουν από τα κάγκελα» ποτέ.

Ενώ όλη η κοινωνία αγωνιά για την πορεία και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος περιμένοντας καρτερικά να κάνει το εμβόλιο, ορισμένοι «Άριστοι» εμβολιάστηκαν από την πίσω πόρτα εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του συστήματος.

Ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και από τα «προσωπικά facebook των ημετέρων» (φρόντισαν και «κατέβηκαν» μετά την κατακραυγή) ότι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, φίλοι – γνωστοί και υποψήφιοι της Παράταξης Κάρναβου, εμβολιάστηκαν την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου από την διάθεση των εμβολίων που αναβλήθηκαν, λόγω κακοκαιρίας.

Ενώ το κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζήτησε από το Δήμο άτομα για να εμβολιαστούν, κατά κάποιον περίεργο τρόπο επιλέχτηκαν οι «Άριστοι» της Παράταξης Κάρναβου. Δεν επιλέχθηκαν εργαζόμενοι (ως οφείλαν να πράξουν ειδικά για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή) στην Καθαριότητα-στην Δημοτική Αστυνομία-στο Βοήθεια στο Σπίτι ή από τους Παιδικούς σταθμούς αλλά επιλέχτηκαν Αιρετοί και αρεστοί από το σύστημα της Διοίκησης του Δήμου.

Νόμιμο; … Ηθικό; Σίγουρα όχι.

Πέντε ερωτήματα λοιπόν:

1. Ποιος από το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας συνεννοήθηκε εκτός πρωτοκόλλου και με ποιον από το Δήμο Καλλιθέας;

2. Με ποιον τρόπο ειδοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι στον Δήμο Καλλιθέας;

3. Ποιος έδωσε την εντολή για το ποιος έχει προτεραιότητα εμβολιασμού;

4. Ήταν προτεραιότητα ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ανθρώπων;

5. Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και αν ναι , σε ποια λίστα ήταν καταγεγραμμένοι;

Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια έχουν σύντομη διάρκεια ζωής.

Μία πρόταση προς τον Δήμο Καλλιθέας.

Ο Δήμος Καλλιθέας θα πρέπει να καταρτήσει κατάλογο εργαζομένων, με κριτήρια που θα τους υποδείξει ειδικός, για να εμβολιάζονται από τα αδιάθετα εμβόλια της ημέρας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Ας σταματήσουν κάποιοι να δηλητηριάζουν το πολιτικό μας σύστημα με αφελείς ενέργειες. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

https://news-ta.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη